Välkomna till workshop 2022!

Micarea laeta, en art ur Micarea prasina-gruppen (Bild: Martin Westberg)

Vi har det stora nöjet att bjuda in våra medlemmar till vår årliga workshop 29-30 januari 2022. Som vanligt äger workshopen rum Evolutionsmuseet/EBC i Uppsala. Årets workshop kommer att fokusera på släktet Micarea – dynlavar, ett artrikt släkte med fler än 50 arter i Sverige och fler blir de för varje år. Workshopen kommer att vara på engelska och Annina Kantelinen från universitetet i Helsinki kommer att guida oss och hjälpa oss med artbestämning, framför allt i Micarea prasina-gruppen. Ta gärna med eget material att studera i mikroskopen!

Som vanligt kommer det också att finnas möjligheter att se på andra intressanta lavar som hittats i Sverige under året och att ta med sig eget material man vill visa upp eller fråga en expert om. På lördagkvällen går vi ut och äter middag tillsammans i Uppsala.

I år tar vi ut en avgift på 300 kr för deltagande. Antalet deltagare är begränsat till 25 för tillfället. Skulle något hända med restriktioner (p.g.a. ni vet vad) kan detta förstås påverka workshopen. Först till kvarn gäller.

Anmälan sker till martin.westberg(at)em.uu.se.