Välkomna till workshop på dynlavar Micarea

Äntligen är det dags för workshop igen! Vi träffas 11-12 februari 2023 och som vanligt äger workshopen rum Evolutionsmuseet/EBC i Uppsala. Workshopen kommer att fokusera på släktet Micarea – dynlavar. Micarea är ett artrikt släkte med fler än 50 arter i Sverige och fler blir de för varje år. Workshopen kommer att vara på engelska och Annina Kantelinen från universitetet i Helsinki kommer att guida oss och hjälpa oss med artbestämning, framför allt i Micarea prasina-gruppen. Ta gärna med eget material att studera i mikroskopen!

Som vanligt kommer det också att finnas möjligheter att se på andra intressanta lavar som hittats i Sverige under året och att ta med sig eget material man vill visa upp eller fråga en expert om. På lördagkvällen går vi ut och äter middag tillsammans i Uppsala.

Denna gång tar vi ut en avgift på 300 SEK för deltagande. Antalet deltagare är begränsat till 25 för tillfället. Först till kvarn gäller. Vid anmälan ange också om du vill delta på middagen på lördagkvällen.

Anmälan sker till Martin Westberg (martin.westberg[at]em.uu.se).